Подготовка на автомобила за нова боя

Ако вие си подготвите автомобила за нова боя, ще ви излезе по-евтино и ще имате повече опит в това отношение.

  1. Демонтират се: фарове, решетка, мигачи, стопове, лайсни и т.н. външни части по автомобила, оглежда се автомобила за напукан кит, ако има такъв с отверка или шпакла се отстранява, ако не става на места, ще използвате шлайф!
  2. Ако има ръжда на места, задължително се отстранява! Това става с телена четка и ръждопреобразувател, след като сте отстранили ръждата и е останал чист метал, го намазвате или го пръскате с грунд-основа, най-добре за чист метал е епоксидния-сив грунд. Може да го намажете с четка или да го пръскате с пистолет, но също така се продава епоксиден грунд под формата на спрей.
  3. Китосване, кита се нанася на грундираните места! Като смесите кита и втърдителя с шпакла нанасяте и оформяте върху грундираните места и оставяте да изсъхне. ВАЖНО, не слагайте МНОГО кит, защото може да се напука и да падне бързо!!!
  4. След като сте китосали автомобила, идва ред да свалите старата боя или само гланцът, това става с едра шкурка, не много едра (вие си избирате колко да е едра шкурката), свалянето на боята става със специална машина на която се слага шкурката, става също така и с бормашина но трябва да имате специален накрайник, на който да сложите шкурката. Със свалянето на боята също така изглаждате и вече засъхналия кит по-грубо. Добавка от gibal: кита се оформя със шкурка 80, боята е добре да се свали с 240, а гланца се прави с 800, може за гевезелък и 2000. Задължително колата се минава с шприц-кит за да стане еднаква основата иначе където е китосвано ще бледнее и после се боядисва.
  5. Следва да изгладите всичко много добре със водна шкурка (пак по ваш избор, колко да е едра или фина). След като сте си взели водната шкурка, взимате вода в подходящ съд, топла или студена – няма значение и сипвате във водата малко течен сапун, за да има повече „смазване“ докато търкате и така изглаждате всичко. Не бързайте и гледайте всичко да изпипвате!
  6. След като сте извършили всички точки до тук, остава да огледате хубаво крайния резултат, където има прах или нещо мръсно го забърсвате с чист парцал и разредител и ако има нещо недооформено го оправете.
  7. Облепяте автомобила където трябва, стъкла, гуми и т.н. и автомобила е готов за боядисване.
  8. Автомобила е добре да се боядисва-пръска в специално затворено помещение!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар